כל מי שסובל מרגישות למזון יודע כי חשוב להקפיד ולהימנע מלאכול את סוגי המזונות שפוגעים במערכת הגוף שלנו. במקרים מסוימים חוסר תשומת לב יכולה לגרום לתופעות חמורות ואף לגרום למוות.
כל אחד רוצה לשמור על בריאותו במצב הטוב ביותר כך שיוכל למנוע מקרים מסוג זה מלקרות.
רגישות לחלב ומוצריו או רגישות לגלוטן הם רק חלק קטן מרגישויות למזון שאנשים סובלים ממנו.
הדבר הכי חשוב הוא תמיד לשים לב שלא להכניס בטעות דבר מה לפה המכיל את מוצרי החלב ומוצריו
או את מוצרי הגלוטן המזיקים לאלו הסובלים מרגישות לגלוטן.
רגישות לחלב – איך נמנעים מאכילת מזון המכיל חומרים מזיקים
רגישות לחלב היא בעיה שכיחה בקרב האוכלוסייה הסובלת מרגישויות לאוכל.
על מנת להימנע מלהכניס דברי חלב או מאכלים המכילים גלוטן לאלו הסובלים מרגישות לגלוטן
יש להתייעץ עם מומחים לתזונה על מנת לבנות תפריט תזונה מותאם אישית.
ניתן לקרוא על כך עוד בהרחבה מכאן:
רגישות לחלב – איך זה משפיע עליכם
רגישות ללקטוז – מוצרים תחליפיים ללא לקטוז
לאלו הסובלים מרגישות ללקטוז יש הרבה תחליפים למוצרים הגורמים לרגישות.
בין אם מדובר במוצרי חלב ללא לקטוז או משקה שקדים, אגוזים או מאורז וסויה.
כמו כן, ניתן גם לאכול מעדנים צמחיים במגוון טעמים כגון: שוקולד, וניל, פירות ואפילו אגוזים.
תוכלו לזהות את אי הסבילות ללקטוז לאחר אכילה או שתייה של כל מוצר ודבר מה המכיל את הלקטוז.
כמו כן, תחושו לעיתים קרובות כאבי בטן ונפיחויות, גזים ובחילות ואפילו שלשול. אם תופעות הלוואי האלו נשמעות לכם מוכרות, ייתכן וגם אתם רגישים ללקטוז.
מה עושים אם מזהים את האי הסבילות ללקטוז?
כדי לבדוק האם אתם רגישים ללקטוז כדאי להפסיק לאכול את מוצרי הלקטוז ולהתחיל לצורך משקאות תחליפיים.
במידה וכל תופעות הלוואי ייפסקו, רוב הסיכויים הם שאתם אכן רגישים ללקטוז.
כמו כן מומלץ לגשת אל רופא המשפחה שלכם ולבקש לעבור בדיקות מותאמות.
אי סבילות ללקטוז – הסבר
תפקיד הלקטאז (אנזים) הוא לפרק את הסוכר המצוי בחלב, הלקטוז. ידוע שהוא חיוני לתינוקות ומסייע להם לעכל את חלב האם. לאחר מכן תחל ירידה הדרגתית בפעילות האנזים.
אחד הנתונים היותר מפתיעים הם כי אצל 70% מכלל האוכלוסייה בעולם יש מחסור בלקטאז גם אם אין מדובר בחסר מוחלט. תופעה זו נהוג לכנות בשמה "אי סבילות ללקטוז" או בשפה השכיחה יותר: רגישות ללקטוז. על מנת לבדוק את הרגישות ללקטוז נערכת בדיקה בשיטת האלימינציה ע"י הוצאת מיני מזונות מהתפריט בשלבים עד שמגיעים לתוצאות הבדיקה והאבחנה המדויקות.
ניתן לקרוא עוד על כך מכאן: